top of page

Elöadások a 2019-es Think Parrots-on

A Think Parrots Show 3 napos programjába az idén is rengeteg érdekes előadás fért bele, a szokásos bemutatókon és a vásárlási lehetőségen kívül. Az igen gazdag felhozatalból nem volt könnyű választani. Az elmúlt néhány évben a résztvevők száma ugrásszerűen megnövekedett. Míg eleinte kevés madarat vittek ki a rendezvényre, idővel ez a szokás is módosult és rengeteg papagáj is szerepel a kiállításokon. A számok az összes fajra vonatkozóan megemelkedtek már a tavalyi évhez képest is. 2018-ben kb 50 kiállított papagáj vett részt az eseményen, idénre ez a többszörösére nőtt, megszámlálhatatlanul sok madarat vittek ki a rendezvényre. Az egész kicsiktől az ara papagájig szinte minden faj képviseltette magát.


Gyakorlott madártartókban felmerülhet a kérdés: van-e egészségi kockázata annak, hogy túl sok egzotikus madár keveredik egy légtérben? Természetesen lehet, de a szervezők elővigyázatosak és csak friss orvosi papírral rendelkező madarakat engednek az esemény területére, szigorú ellenőrzés után.


Az esemény egyik sztárja Lucol, Dr. Alan Jones és felesége, Maria 2 éve velük élő Malukui kakaduja volt. Ez a hatalmas madár mindenkit lenyűgöz, aki találkozik vele, korát illetően az 50-es években jár, ami egy ilyen papagájnak még nem is magas kor. A madár abszolút harapásmentes, barátságos, ezért gyerekek is foglalkozhattak vele. Watson Barrett tenyésztő az ara papagájait hozta el magával, ahogy az elmúlt 2 évben is tette, és akik szintén nagyon népszerűek voltak.


Craig Young madártréner 3 arát és egy seregnyi kisebb papagájt hozott el a bemutatóra Skóciából. Nyilvánosan végrehajtott szabad röptetése nagy érdeklődést kapott. A papagájok némi izgalom után végül sikeresen visszatértek hozzá. Szelíd és jól nevelt madarak. A sok papagáj egy tágas területen a legjobbat hozza ki az emberekből. Mindenki mosolyog, beszélgetnek egymással és az újonnan érkezőkkel, akik megjegyzik, hogy milyen jól érzik magukat az eseményen. Sok a régi résztvevő, akik minden évben újra eljönnek.



12 views0 comments

Recent Posts

See All
!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page